maandag 22 augustus 2016

Zingen in een vreemde taal

HET SLAPENDE WOUD (Nicolas Bara & Pierre Boisserie)


Ergens middenin de bossen staat een kinderziekenhuis. Daar spelen zich rond middernacht vreemde zaken af. De kinderen verlaten hun bed, gaan nar het dak van het ziekenhuis, gaan in een kring staan en zingen met hun handen geheven in een vreemde taal.
Om uit te zoeken wat er aan de hand is stuurt het Openbaar Ministerie twee agenten naar het ziekenhuis toe die zijn gespecialiseerd in paranormale zaken: Casimir Dupré en de aantrekkelijke Artemis d'Harcourt. Het tweetal gaat op pad, spreekt met het personeel van het ziekenhuis en verkent de omgeving, maar word bij het onderzoek flink tegengewerkt. Wat proberen de mensen te verbergen?
Het slapende woud is sfeervolle fantasy in een gothic, Victoriaanse setting met voldoende diepgang, subplotjes  en mysterie om tot de laatste pagina te blijven boeien. De nog vrij onbekende stripmaker  Nicolas Bara brengt het verhaal levendig in beeld in een stijl die mij vooral doet denken aan het werk van Xavier Fourquemin (De wezentrein, Wisselkind), maar ook wel wat aan Regis Loisel. De inkleuring van Bara zelf en de grimmige decors verraden zijn ervaring als tekenaar voor videogames. Qua sfeer moet je denken aan Tim Burton. Liefhebbers van enigszins overdreven horror en fantasy zullen van dit boek genieten.
Dargaud 2016; 64  pagina's; hardcover, kleur; € 16,95
☺☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten