woensdag 6 juli 2016

Verboden lusten

ONAFSCHEIDELIJK (Springer & Zidrou)
De meeste verhalen die Zidrou schrijft zijn goed tot zeer goed, maar af en toe vertilt hij zich aan zijn onderwerp, zoals in Onafscheidelijk. Toegegeven, hij maakt het zichzelf niet gemakkelijk door een verhaal over incest te schrijven. Onafscheidelijk is een moedige, maar niet geheel geslaagde poging om het taboe tot onderwerp van een stripverhaal te maken.
Martin en Virginie zijn broer en zus en hadden een seksuele relatie met elkaar. Allebei proberen ze om dat achter zich te laten, Martin door ver bij zijn zus vandaan te gaan werken en Virginie door een gezin te stichten. Na de dood van hun ouders moet er  beslist worden wat er met het ouderlijk huis gebeurt en zijn ze gedwongen om elkaar weer vaak te zien en steken oude, verboden lusten de kop weer op.
Daarmee is de basis gelegd voor een stevig drama, waarin maar weinig ruimte is voor humor. De spanning die er ontstaat tussen Martin en Virginie is voelbaar. Springer weet dat goed in beeld te brengen met raak gekozen gezichtsuitdrukkingen en het kleurgebruik van Severine Lambour versterkt de beklemmende sfeer. Maar Zidrou lijkt niet goed te weten waar hij met het verhaal naar toe wil met een onbevredigend, enigszins drakerig slot als gevolg.
Blloan 2016; 64l pagina's; hardcover, kleur; € 16,95
☺☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten