woensdag 13 juli 2016

Een norse boer met een geile dochter

VERDWAALD (Christophe Bec)
Christophe Bec is een zeer productieve Franse striptekenaar en scenarist, die een aantal succesvolle reeksen op zijn naam heeft staan. Zijn Heiligdom is een bestseller in Frankrijk e andere succesvolle reeksen waren Bunker, Zero absolu, Sarah, Prometheus. Bec werkt in wat je tegenwoordig een genre zou kunnen noemen: fotorealistische strips, waarbij het vaak eerder lijkt alsof er foto's zijn overgetrokken of nagetekend, dan dat ze als hulpmiddelen zijn gebruikt. Het tekenwerk komt daarbij vaak statisch over, emoties zijn onecht of juist heel erg overdreven. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van digitale beeldbewerking. Je moet er van houden.
Hij had al een tijdje zelf geen strips meer 'getekend', maar met Verdwaald is Bec weer terug. Het is een griezelig verhaal gebaseerd op een novelle van Guy de Maupassant. In een desolate streek in Frankrijk wordt een fotograaf  verrast door het duister en vraagt bij een verlaten boerderij om onderdak voor de nacht. Hij wordt er niet bepaald warm welkom geheten door de eigenaar Baptiste, maar er is ook nog de mooie en geile dochter Melodie. Een goede reden om ondanks het norse gedrag van Baptiste toch te overnachten. Die nacht gaat het spoken.
Heel origineel is het allemaal niet en het verhaal weet niet echt te varrassen, maar het is best spannend verteld, ook al zijn de hoofdpersonen niet erg overtuigend getekend. Veel sterker is de grote rol die het verlaten landschap speelt bij het opbouwen van de sfeer. Een verhaal dat leuk is om een keer te lezen, maar ook snel weer is vergeten.
Glenat 2016; 64 pagina's; hardcover, kleur; Prijs € 17,95
☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten