zondag 26 juni 2016

Een duivels goede start

Outcast Boek 1 (Paul Azaceta & Robert Kirkman) 
Robert Kirkman is de schrijver van een van de meest succesvolle comics van de laatste jaren: Walking Dead. Minstens zo succesvol als de comic is de televisieserie die erop gebaseerd is. Als Kirkman dus met iets nieuws komt zijn de verwachtingen hooggespannen.
Outcast is inmiddels op de Nederlandse televisie van start gegaan en de eerste ruim 150 pagina's van de stripversie liggen in de winkel. In verschillende uitvoeringen, als twee losse delen of als dikke hardcover.
Het ligt voor de hand om Outcast te vergelijken met Walking Dead, maar dan vergelijk je eigenlijk appels met peren. Het is een heel  ander verhaal. Outcast gaat over Kyle Barnes. Ooit was hij de assistent van de exorcist pastor Anderson, maar na een gebeurtenis in het verleden heeft hij zich teruggetrokken. Maar Anderson heeft hem opnieuw nodig voor een geval waarbij niets lijkt te werken, behalve misschien Kyles handen.
In het eerste deel van een nieuwe serie moeten er natuurlijk allerlei personages en situaties geïntroduceerd worden, maar Kirkman en Azaceta weten de vaart er goed in te houden. Azaceta is overigens een prima keuze geweest om dit verhaal in beeld te brengen. Met stevige inktlijnen en met een beperkt, maar goed gekozen aantal kleuren weet hij de spanning van het verhaal voelbaar te maken. Er worden heel veel vragen opgeroepen in dit eerste deel van Outcast, maar die worden ongetwijfeld allemaal beantwoord in de volgende delen van deze serie die duivels goed van start gaat.
Silvester 2016; 152 pagina's; hardcover, kleur; € 29,95
☺☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten