woensdag 15 juni 2016

Een boekje met een romantische boodschap

Een klein boekje (Laurent David & Thierry Terrasson)
Op de een of andere manier wist Thierry Terrasson een gevoelige snaar te raken met Een nacht in Rome. Hij had al een reeks fantasystrips op zijn naam staan onder het pseudoniem Téhy, maar veranderde een aantal jaren geleden radicaal van stijl en pseudoniem. Een nacht in Rome werd een hit, niet alleen in Frankrijk, maar ook in het Nederlandse taalgebied. Het sloeg zo aan dat uitgeverij Saga, dolgelukkig met dit verkoopsucces, 2016 uitriep tot het jaar van Jim. Behalve een nieuw door hemzelf getekend boek verschijnen er dit jaar ook een paar boeken, waarvoor Terrasson alleen het verhaal schreef, zoals Een klein boekje.waarvoor Mig (Laurent David) de tekeningen maakte.


Het kleine boekje waarnaar de titel verwijst, ligt op een bankje in een park en wordt gevonden door Camelia, een jonge vrouw. Als ze begint te lezen komt ze erachter dat er een romantische boodschap in is verborgen. Via het boekje probeert ze met de schrijver ervan in contact te komen. Dat levert een spannend verhaal op, waarbij Camelia verandert. Ze komt er door haar speurtocht achter dat haar leven en haar relatie helemaal niet zo leuk en geslaagd zijn als het altijd leek.
Hoewel het niet elke dag gebeurt dat je een boekje vindt, dat je aan het denken zet over je leven is de thematiek van Een klein boekje herkenbaar. Er wordt veel gepraat in Een klein boekje, maar er zit zoveel variatie in de tekeningen en  het verhaal wordt zo spannend vertelt, dat het geen moment gaat vervelen. Misschien is dat wel de kracht van Jims verhalen: het vermogen om van iets alledaags iets bijzonders te maken, door er net dat ene thrillerelement aan toe te voegen: een boekje, een videoband…
Mooi getekend, goed verteld, Een klein boekje is zeer de moeite waard.
Uitgeverij Saga 2016; 2 delen, 46 pagina's per deel; hardcover, kleur; Prijs 19,95 per deel
☺☺☺☺
Kijk ook eens op http://hanspols.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten