zaterdag 18 juni 2016

Echte liefde overwint alles

Fucking Hell (Sam Peters)
 Fucking Hell ziet er prachtig uit. Het is een boek op groot formaat met een harde kaft en linnen rug. Ook het binnenwerk is heel verzorgd. Het is een nieuw werk van Sam Peeters, een van de leden van Lamelos en docent aan twee kunstacademies. Met Fucking Hell behaalde hij zelf zijn master Comic Design aan Sint-Lukas in Brussel.
In 2010 verscheen Sam Peeters eerste soloproject, In de schaduw van mijn lul, en aan eh… lullen is er ook in Fucking Hell geen gebrek. Het verhaal begint op een seksfeest, waar de in SS-uniform geklede Ilse (losjes gebaseerd op de hoofdpersoon uit een nogal ranzige cultfilm) een man ontmoet die verkleed is als de duivel, althans dat denkt ze. Het komt tot een vrijpartij en daarmee is voor Ilse de kous af. Maar niet voor de duivel. Hij is wanhopig verliefd geworden, verliest het plezier in martelen, verveelt zich in de hel en kan alleen nog aan haar denken. Ten einde raad gaat hij op bezoek bij zijn tegenpool. Die wil wel helpen, maar dat heeft zijn prijs.
Op het tekenwerk van Sam Peeters valt niets aan te merken, het is verzorgd, er zitten leuke vondsten in, maar een stripverhaal is meer dan alleen een reeks opeenvolgende tekeningen, het is vooral ook een verhaal en dat is het probleem met Fucking Hell. Het verhaal is mager, het slot nogal voorspelbaar en de 'boodschap' dat echte liefde alles overwint nogal voor de hand liggend. Wat rest is het tekenwerk en dat had beter verdiend. 

Scratch Books 2016; 72 pagina's; hardcover, kleur; € 24,90

Geen opmerkingen:

Een reactie posten