dinsdag 31 mei 2016

Heel veel vragen

Harmony 1: Memento (Mathieu Reynes)
Mathieu Reynes kennen we vooral als scenarist (Alter ego, Enorme angst), maar hij tekent ook. En best aardig, zoals te zien is in dit eerste deel van Harmony. Zijn stijl is duidelijk beïnvloed door games, animatiefilms en manga. Harmony kijkt je vanaf het omslag aan met het soort grote ogen dat we kennen vaan de Japanse popcultuur. Maar ze dienen een doel, zoals blijkt bij lezing van het boek.
Wat de eerste vier pagina's met de rest van het verhaal te maken hebben is nog volkomen onduidelijk, maar vanaf pagina 5 maken we kennis met Harmony, een meisje dat zich op dat moment op een bed in een kelder bevindt. Ze krijgt regelmatig bezoek van een man die haar eten brengt en medicijnen, die ze steevast weggooit. Wie is die man? Waarom bevindt ze zich in die kelder en hoort ze stemmen in haar hoofd? Waarom heeft ze hoofdpijn en werken de medicijnen  daar echt tegen?  Waarom is ze zwak en hoe komen de injectiewondjes op haar lichaam?  Er worden heel veel vragen opgeroepen, maar ook als ze eindelijk opstaat en uit haar kelder naar boven loopt en met de man in gesprek gaat blijven de meeste antwoorden uit.
Dat wordt dus wachten op de volgende twee delen voor we weten hoe het Harmony verder vergaat, maar het begin van de reeks is in ieder geval spannend en smaakt naar meer.
Dupuis 2016; 56 pagina's; softcover, kleur; € 7,95
☺☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten