zondag 17 april 2016

Een raar verhaal

JONGE WOLVEN (Michel Folco, Pierre Makyo en Federico Nardo)
Frankrijk in de achttiende eeuw, een klein dorp waar iedereen elkaar kent. Het dorp staat op zijn kop als de vrouw van Clovis, de plaatselijke schoenmaker een vijfling krijgt. Iedereen komt naar de baby's kijken, zelfs de kasteelvrouw, die Charles Agnès tot haar beschermeling benoemt.
Jonge wolven begint als een sprookje en is heerlijk om te lezen. Met hun semirealistische tekeningen en fraaie inkleuring weten Nardo en Quaresmo meteen sfeer te creëren. Maar de sfeer verandert en wordt grimmiger als eerst Clovis een duel aangaat met schermmeester Crandalle en daarna wordt gebeten door een koe, die volgens de dorpelingen hondsdol is.
Clovis wordt een paria. Het dorp keert zich tegen hem en dat kost hem zijn leven. Niet veel later komt ook de moeder van de vijfling om het leven en de jonge wolven blijven als weeskinderen achter. Ze worden ondergebracht bij verschillende gezinnen, maar er blijft een bijzondere band tussen hun bestaan en samen drijven ze de mensen tot wanhoop.
Ergens in de tweede helft van het boek raken zijn broers en zusje op de achtergrond en richt het verhaal zich verder helemaal op Charlemagne, zijn verblijf op het kasteel,zijn vlucht en zijn gevangenschap om dan op de laatste pagina's abrupt te eindigen. De arme lezer blijft zitten met allerlei onafgewerkte verhaallijnen. Wat is dit voor raar verhaal?
Een medewerker van De Stripspeciaalzaak loste het mysterie op.  Jonge wolven is, ondanks de omvang van het boek, geen integrale uitgave, maar slechts een bundeling van de eerste twee delen van een serie die nog meer delen gaat tellen. Noch in de folder, noch in het boek zelf wordt dit door de uitgever duidelijk gemaakt, maar wat we hier in handen hebben is slechts de helft van een strip die is gebaseerd op een roman van Michel Folco. Het verhaal gaat dus nog verder. Althans, dat hopen we.
Uitgeverij Glenat; 128 pagina's; harde kaft, kleur € 24,95
☺☺☺☺
Kijk ook eens op http://hanspols.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten