woensdag 2 maart 2016

Middeleeuwse X-Men

ARTHUS TRIVIUM 1: DE ENGELEN VAN NOSTRADAMUS (Landa & Raule)
 Als het aan de uitgever ligt, wordt Arthus Trivium net zo'n bestseller als Undertaker vorig jaar. En hij kon best eens gelijk krijgen. Dit eerste deel ziet er goed uit en moet een breed publiek kunnen aanspreken dat ook houdt van bijvoorbeeld Undertaker of historische reeksen zoals De Schorpioen. Niet voor niets schreef Enrico Marini een aanbeveling voor het boek.
Arthus Trivium speelt zich in de zestiende eeuw af in Frankrijk, de tijd waarin de piepjonge Charles IX regeert en Nostradamus zijn voorspelingen doet. We staan op de rand van de Verlichting, maar de macht van de kerk en de inquisitie is nog groot. Tot zover de historische achtergrond, want verder laat scenarist Raule zijn fantasie de vrije loop. Nostradamus  is bij hem een soort professor Xavier en zijn X-men heten Angelique Obscura, Angelus Dante en Arthus Trivium. Voor Nostradamus nemen zij het op tegen bijgeloof en onrecht en reizen ze door heel Frankrijk.
In dit eerste deel worden de hoofdpersonen van de reeks geïntroduceerd maar Raule en Landa weten er desondanks de vaart in te houden. Angelus en Arthus redden een vrouw van de brandstapel en Angelique daalt af in het ondergrondse Parijs waar ze een pijnlijk ontmoeting heeft met een soort zombies.
Dit eerste deel van Arthus Trivium is een geslaagde mix van historie en fantastische elementen. De Spaanse scenarist Raule schreef een gedegen scenario en de tekeningen van Landa zijn tot in de puntjes verzorgd. Zin lange ervaring als illustrator is er goed aan af te zien. Maar waar veel illustratoren die een strip maken vaak nogal statisch tekenwerk afleveren barst  dat van Landa van de dynamiek. Hier is goed over nagedacht en lang aan gewerkt. Een geslaagd eerste deel van wat wel eens een mooie serie kan worden.

Dargaud 2016 ; 48 pagina's; kleur, softcover; Prijs € 7,95
☺☺☺☺
Kijk ook eens op http://hanspols.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten