dinsdag 29 maart 2016

Een uitzichtloze situatie

REGENWOLF (Ruben Pellejero & Jean Dufaux)
Ruben Pellejero ontwikkelde in de loop der jaren een eigen, heel herkenbare tekenstijl, waarin hij al een aantal heel mooie boeken heeft gemaakt. Hij schrijft ze niet zelf, maar werkt met wisselende scenaristen samen zoals Frank Giroud, Denis Lapière en Jorge Zentner. Dit keer werkt hij samen met veelschrijver Jean Dufaux.
Regenwolf is een western, die oorspronkelijk in twee delen, maar voor de Nederlandse vertaling meteen als integrale verscheen. Het verhaal is tamelijk traditioneel. Ingus Limb, een niet al te erg deugende man, wordt neergeschoten door Regenwolf, een jonge indiaan en daarmee zet hij een keten aan gebeurtenissen in gang: schietpartijen, ontvoeringen, twee families komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en omdat de pater familias van de ene familie, de mcDells bevriend is met een indianenstam ontstaat er ook nog eens een conflict tussen cowboys en indianen. De situatie wordt volkomen uitzichtloos.
Tot zover niets aan de hand, maar Dufaux zou Dufaux niet zijn, als hij het verhaal niet ook een mystiek tintje mee zou geven. Indiaanse mystiek in dit geval. Gelukkig weet hij zich dit keer in te houden en is wat overblijft geen vaag verhaal met trippende medicijnmannen, maar een degelijke western met inhoud.
Uitgeverij Dargaud 2016;144 pagina's;harde kaft, kleur; € 24,95
☺☺☺☺
Kijk ook eens op http://hanspols.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten