zondag 27 december 2015

Jacht op een wagen vol goud

ZO MAAK JE FORTUIN IN 1940 (Astier, Dorison & Nury naar Pierre Siniac)


Twee van de bekendste Franse scenaristen van het moment, Xavier Dorison en Fabien Nury bundelden hun krachten en namen een roman van Pierre Siniac onder handen: Sous l'Aile noire des rapaces. Ze bewerkten het tot een scenario voor een speelfilm en voor een stripverhaal, de strip kreeg als titel Zo maak je fortuin in 1940.
Het verhaal speelt zich af in (inderdaad) 1940. De Duitsers naderen Parijs en de nationale bank vervoert het goud naar het buitenland. Helaas vergeten ze voor een paar miljoen aan goudstaven en er moet nog een transport geregeld worden. Dat komt een bende dieven ter ore en die bedenken een plan om de wagen die het goud vervoert te beroven.
Dat levert een leuke thriller op met veel achtervolgingen en humor, vlot in beeld gebracht door de bij ons nog onbekende tekenaar Laurent Astier. Zijn tekenstijl met vet veel dikke lijnen doet wat denken aan Jordi Bernet en maakt nieuwsgierig naar meer werk van hem. Hij is in ieder geval goed op dreef in deze pretentieloze actiestrip. Wie daarvan houdt mag Zo maak je fortuin in 1940 eigenlijk niet missen.
Casterman 2015; 120 pagina's; kleur, hardcover; € 22,50
☺☺☺
Kijk ook eens op http://hanspols.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten