maandag 21 december 2015

Een heel normaal gezin

MOOIE ZOMERS 1: Zuidwaarts! (Lafebre & Zidrou)

Een paar jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met het tekenwerk van Jordi Lafebre in het ontroerende door Zidrou geschreven album Lydie. Zijn tekenwerk wist vooral zo te bekoren omdat hij zulke overtuigende personages weet neer te zetten. Hun emoties zijn echt en je kan niet anders dan van ze gaan houden.
Dat is ook weer het geval bij de familie Faldérault, waarover Mooie zomers gaat. Het verhaal speelt zich ergens in de jaren zeventig af. Vader Pierre is striptekenaar, maar verder is het een heel normaal gezin dat ieder jaar in de zomervakantie met de auto er op uit trekt naar de Ardèche. Er wordt veel gelachen onderweg, dezelfde grappen als ieder jaar worden verteld. Kortom,de Faldéraults zijn een heel gelukkige familie. Of toch niet? Zelfs in de leukste families gaat er wel eens iets mis. 
Mooie zomers is een heerlijk verhaal dat heel rustig wordt verteld met mooie tekeningen, innemende personages en herkenbare situaties. Het is bijna jammer om op de laatste pagina weer afscheid te moeten nemen van striptekenaar Pierre en zijn gezin.
Dargaud 2015; 56 pagina's; softcover, kleur; € 9,50
☺☺☺☺


Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten