woensdag 30 december 2015

Een gevaarlijke maffiabaas en een potige lijfwacht

OLYMPIA (Vivès, Ruppert & Mulot)
In Olympia keren de drie vrouwelijke inbrekers uit De grote odalisk terug voor een nieuwe opdracht. Alex, Carole en Sam moeten dit keer drie schilderijen van liggende vrouwen zien te bemachtigen en krijgen te maken met een gevaarlijke maffiabaas en een potige, maar nogal domme lijfwacht, die er voor moet zorgen dat ze hun opdracht uitvoeren.
Olympia is een vlot verteld misdaadverhaal met spitse dialogen, leuk personages en verrassende wendingen, er loopt net als in het vorige boek regelmatig iets in het honderd, vooral dankzij de impulsieve Alex. En aan het einde van het verhaal worden we nog eens helemaal op het verkeerde been gezet.
Olympia is absoluut een leuk boek, maar heeft ook een aantal minpunten. De tekeningen hebben geen lijn teveel, maar zijn hier en daar ronduit slordig. Misschien is het zo bedoeld om het verhaal   een wat cultureel en artistiek tintje te geven. Daar zijn de makers niet in geslaagd. Olympia is gewoon wat het is: een amusant en avontuurlijk verhaal en dat rechtvaardig zo'n dure uitgave eigenlijk niet.
Dupuis 2015; 136 pagina's; kleur, harde kaft; € 24,95
☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten