zaterdag 28 november 2015

Overleven in een rauw berglandschap

DE REST VAN DE WERELD (Jean-Christophe Chauzy)
 Hoe menselijk blijf je om te overleven? Die zin staat achterop het eerste deel van De rest van de wereld, een huiveringwekkend verhaal, waarin een jonge moeder en haar twee puberzoons moeten zien te overleven in de door natuurrampen getroffen Pyrenee√™n. Marie, de vrouw waarover het gaat ligt in scheiding met haar man en gaat alleen met haar kinderen op vakantie. Als het einde van de zomervakantie brengt Marie haar twee zoons bij de grootouders van een vriendje om zelf rustig in te kunnen pakken en de terugreis voor te bereiden. Ze hoopt ook nog tijd te hebben om rustig over haar situatie na te denken, maar daar komt niets van terecht.
Er breekt een vreselijk noodweer los. Bomen worden uitgerukt, stukken van bergen breken af, rivieren overstromen en Marie krijgt een balk op haar hoofd. Als ze weer bijkomt is de wereld totaal veranderd. De vallei is volledig afgesloten van de buitenwereld en de mensen die er zich bevonden moeten zien te overleven. Maries eerste zorg is het om haar kinderen terug te vinden.
De rest van de wereld is een hard, realistisch en spannend verhaal. Chauzy tekent fantastische rauwe berglandschapppen als decor voor een verhaal, waarvan we eigenlijk nog geen idee hebben welke kant het uitgaat. Een ding is zeker. Marie en haar jongens zitten flink in de problemen. Hoe ver zullen ze gaan om te overleven?
Casterman 2015; 120 pagina's; hardcover, kleur; € 22,50
☺☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten