zondag 20 september 2015

Rommelen in de garage van je ouders


STEVE JOBS WAANZINNIG GOED (Jessie Hartland)

Als Steve Jobs er niet was geweest zou de wereld der nu waarschijnlijk heel anders uitzien. Hij bedacht de iPod en de iPhone, apparaten die de hele manier waarop we communiceren en onze vrije tijd doorbrengen veranderd hebben. Maar wie was Steve Jobs? Wat dreef hem en hoe kon hij de meest succesvolle zakenman ter wereld worden? Over die vragen hebben al heel wat mensen geschreven en je kunt inmiddels een aardig boekenplankje vullen met boeken over Jobs. Maar als je één boek wel genoeg vindt, laat het dan dit boek zijn.
Jessie Hartland is er in geslaagd om in korte hoofdstukken en eenvoudige taal antwoord op de vragen hierboven te geven. Dat doet ze in een bedrieglijk eenvoudige tekenstijl en met veel gevoel voor humor. We volgen Steve Jobs van zijn jeugd als geadopteerd kind, zijn geknutsel met elektronica als puber, zijn mislukte universiteitsjaren, zijn jaren als hippie en zijn eerste baan bij Atari en zijn zoektocht naar spiritualiteit tot aan het opzetten van zijn eerste bedrijf en de daaropvolgende successen en mislukkingen.
Jobs was een kunstenaar die zijn hart en zijn intuïtie volgde bij wat hij deed en daarmee aan het hoofd van een onderneming kwam te staan die de wereld veranderde. Hartlands biografie in stripvorm leest als een trein, amuseert en inspireert.
Luitingh- Sijthoff 2015; 237 pagina's; gebonden; € 15,99
ook verschenen als e-book
☺☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten