woensdag 26 augustus 2015

Van vader op zoon

GLORIA VICTIS 1: DE ZONEN VAN APOLLO (Mateo Guerrero, Juanra Fernandez & Javi Montes)

De Romeinse tijd mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling van stripmakers. Jarenlang was er alleen Alex, maar daar zijn diverse reeksen bijgekomen zoals Murena, De adelaars van Rome, Arelante en Apostata.  En nu is er dan ook Gloria Victis, een reeks die zich afspeelt in de tweede eeuw na Christus in het milieu van de Wagenrennen.
Een goede wagenmenner was in die tijd zoiets als een profvoetballer tegenwoordig. Ze verdienden veel geld en genoten veel aanzien. Over een van hen, Aelio, gaat dit verhaal.
Aelio is de zoon van een succesvolle wagenmenner, die op tragische wijze bij een wedstrijd om het leven komt, net als zijn onbetrouwbare tegenstander. Aelio is hier als twaalfjarige getuige van. Hoewel hij het talent om met paarden om te gaan van zijn vader heeft geërfd, is Aelio niet van plan om in diens voetsporen te treden. Maar het bloed kruipt uiteraard waar het niet gaan kan. Twaalf jaar na de dramatische dood van zijn vader is hij als slaaf in Rome belandt. Nadat hij het leven van een rijke vrouw redt die bijna verongelukt met haar paard en wagen, neemt zijn leven een andere wending en belandt hij toch weer in de wereld van de paardensport op zijn Romeins. Uiteraard zijn er wel een paar elementen die zijn succes in de we staan zoals zijn verliefdheid op een slavin en de zoon van zijn vaders tegenstander bij de fatale wedstrijd die zich op Aelio wil wreken.
Het verhaal van Aelio wordt vlot verteld en de tekeningen van Guerrero, die net zo makkelijk close ups als actiescènes tekent ziet er verzorgd uit. Het is allemaal niet zo bijster origineel, maar dit eerste deel van Gloria victis is wel vakkundig gemaakt en leuk om te lezen.
Le Lombard 2015; 56 pagina's; zachte kaft; € 7,50
☺☺☺

Kijk ook eens op http://hanspols.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten