woensdag 19 augustus 2015

Een sprookjesachtig verhaal

DUIZEND EN MEER NACHTEN 1: JAISALMER (Reculé & Desberg)
 Voor Duizend en meer nachten werken Stephen Desberg en Henri Reculé (onder andere Cassio en Het laatste jungleboek) op opnieuw met elkaar samen. Deze keer baseerde Desberg zijn verhaal op de verhalen van duizend en een nacht. Het is er geen bewerking van, maar een eigen verhaal met dezelfde sfeer en enkele personages.
Duizend en meer nachten moet een driedelig verhaal worden, waarin een gezelschap bestaande uit vijf mensen met elk hun eigen bijzondere talent en motivatie, op zoek gaat naar drie juwelen. Tot het vijftal behoren de afgewezen prins Ahmed, een platzakke Ali Baba en hoe kan het anders... Sheherazade.
Het eerste deel is veelbelovend. Het is een sprookjesachtig verhaal met een duister randje. De decors zijn mooi en de personages krijgen in de loop van het verhaal kleur en karakter. Opvallend is ook de fraaie vormgeving van het omslag. Eigenlijk heeft Duizend en meer nachten alles in zich om net zo'n succes te worden als de vorige verhalen die Desberg en Reculé samen maakten. Het is alleen wel te hopen dat ze er niet toe verleid worden om (zoals bij Cassio gebeurde) bij gebleken succes het oorspronkelijk geplande aantal delen eindeloos uit te breiden.
Lombard 2015; 56 pagina's; softcover; € 7,50

☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten