vrijdag 20 juni 2014

Is het uit tussen Flo en Bas?

Flo 6: Spoorloos verlangen (Floor de Goede)
Vrijwel dagelijks zet Floor de Goede een nieuwe aflevering van zijn autobiografische strip Flo online op zijn website doyouknowflo.nl. En dat doet hij al een hele tijd.  Floor de Goede tekent een soort dagboek over zijn leven, zijn relatie met Bas en de dingen die hij meemaakt. Meestal zijn dat de grappige momenten van het leven. 
In de loop der jaren werden afleveringen van de strip gebundeld door verschillende uitgevers, maar sinds 2011 was het stil. Na Bries en Catullus pakt uitgeverij Strip 2000 de draad weer op. De pagina's van Spoorloos verlangen verschenen oorspronkelijk in 2007, dus er valt nog heel wat in te halen. 
Wie de vorige bundels heeft gelezen en gewend is aan korte grappen, zal even moeten wennen aan deze nieuwe bundel. De Goede vertelt in Spoorloos verlangen een doorlopend verhaal dat eerder medelijden oproept dan een glimlach. Tijdens een vakantie in het buitenland krijgen Flo en zijn vriend Bas een treinongeluk. Bas gaat dood en Flo probeert dat te verwerken. Het is een soms griezelig verhaal waarin de dood van Bas symbool  lijkt te staan voor een relatiecrisis.  Dit thema pakte Floor de Goede al eerder aan in Dansen op de vulkaan uit 2013.

Hoe ver ga je in een autobiografische strip als het leven minder leuk wordt?  Is dit na Ype en Willem ook het einde van Floor en Bas? Het is allemaal wat minder vrolijk en harder dan we gewend waren, maar wel meeslepend en zoal altijd heel goed getekend.
Uitgeverij Strip 2000 2014
80 pagina's,kleur; paperback; € 9,50

☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten