donderdag 1 mei 2014

Moord in de huwelijksnacht

Het maagdenbos 3: Huwelijk
(Beatrice Tillier & Jean Dufaux)


Met Huwelijk sluiten Dufaux en Tillier de trilogie Het Maagdenbos af, een fantasyverhaal dat een beetje het midden houdt tussen Beauty and the Beast en de Twilightreeeks. Bij Dufaux moet je eerlijk gezegd altijd maar afwachten wat het wordt, hij heeft uitstekende verhalen geschreven, maar ook wangedrochten die bezwijken onder de pretenties. Gelukkig valt Het Maagdenbos in de eerste categorie.
Tillier en Dufaux schetsen een wereld waarin mensen en (mensachtige) dieren wonen. Arkan, de koning van de mensen, en Trekwolf, de heerser der dieren, willen de vrede tussen beiden bezegelen door hun dochter Aube en zoon Vuurwolf aan elkaar uit te huwelijken. een historische gebeurtenis wordt het zeker,maar anders dan bedoeld. Vuurwolf wordt door Aube en haar broer in de huwelijksnacht vermoord en dat betekent oorlog tussen dieren en mensen.
Aube en haar broer vluchten naar het Maagdenbos waar hybride wezens wonen. Deze wezens willen Aube kwijt, want ze brengt de rust in het bos in gevaar. Ze wordt gered door de mysterieuze Clam. Met hem ontvlucht ze het Maagdenbos dat achter hen door vlammen wordt verwoest.

In Huwelijk is de strijd tussen mensen en dieren in volle gang. Alle gevechten zijn tot dan toe door de mensen verloren, maar onder de dieren ontstaat verdeeldheid, vooral nadat de beren mensenvlees zijn gaan eten. Beide partijen zijn zich ervan bewust dat een nieuw verbond tussen mensen en dieren nodig is, zeker nadat het Maagdenbos is verwoest, een plek waar ze nog in vrede met elkaar leefden. Terwijl er volop wordt gevochten keert Aube terug naar het kasteel van haar vader. Daar zal de ontknoping van het verhaal plaatsvinden, waarbij Clam, Aubes nieuwe liefde, een belangrijke rol zal spelen.
Het Maagdenbos is een geslaagd verhaal. Fantasy ligt Dufaux goed. Dat de samenwerking tussen hem  en Tillier tot een succes heeft geleid is overigens niet in de laatste plaats aan haar te danken. Tilliers tekeningen zijn prachtig. Ze weet sfeer te creëren met de landschappen waarin het verhaal zich afspeelt en veel details. Ze is sterk in het weergeven van gezichtsuitdrukkingen en ze weet de scènes nog verder te versterken door op een efficiënte manier gebruik te maken van kleur. Beatrice Tillier is een groot talent.

Silvester2014
56pagina's, kleur; hardcover stripalbum; € 16,95

☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten