donderdag 22 mei 2014

Een smakelijke uitgave

Alain Passard : De wereld van een meesterchef (Christophe Blain)

Getekende rapportages zijn helemaal hot in Frankrijk. Er is zelfs een sjiek tijdschrift met alleen maar journalistiek in stripvorm. Christophe Blains boek over een Franse topkok past natuurlijk prima bij de nieuwste Franse trend. Het heeft Blain in ieder geval veel lezers opgeleverd en vertalingen in diverse landen.
Blain debuteerde zo'n twintig jaar geleden, kreeg enige bekendheid met De snelheidsbegrenzer , de series Isaac de Piraat en Gus en als een van de tekenaars van de serie Donjon. In Frankrijk kent men hem vooral van de populaire serie Quai d'Orsay, waarover later meer. Zijn grootste succes tot nu toe verschijnt niet bij en stripuitgeverij, maar bij een uitgever van kookboeken.

Een paar jaar geleden kreeg Blain het verzoek van een uitgever om een strip te maken over topkok Alain Passard. Na een etentje in diens sterrenrestaurant LÁrpege was de deal beklonken. Bijna een jaar lang volgde Blain Passard en zijn  medewerkers in de keuken, hij bezocht Passards moestuinen en legde dat vast in grappige, informatieve hoofdstukken. Blains observaties worden afgewisseld met recepten van de kok, die vooral bekend is door zijn gebruik van groentes en de verrassende manier waarop hij die bereidt. Elk recept wordt gecombineerd met een pagina strip waarin de kok het gerecht bereidt. Die zijn net zo leuk om te lezen als de reportages. Het talent van een striptekenaar, gecombineerd met dat van een topkok heeft een boek opgeleverd om je vingers bij af te likken.
Terra 2014
96 pagina's, kleur; hardcover; € 19,99

☺☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten