donderdag 24 april 2014

Raar verhaal

Omnivisibilis (Matthieu Bonhomme & Lewis Trondheim)Mathieu Bonhomme is de auteur van De heer der dolende zielen en twee succesvolle reeksen die hij maakt voor uitgeverij Dupuis: Messire Guillaume en Esteban. Van Esteban zijn inmiddels vier delen vertaald.
In 2009 ging Bonhomme een samenwerkingg aan met Lewis Trondheim en dat leverde tot nu toe twee boekuitgaven op: Texas Cowboys (2011) en Omnivisibilis (2010). Van Texas Cowboys verscheen vorig jaar de Nederlandstalige uitgave en nu ligt ook het iets oudere Ominivisibilis in de winkel.

Hervé Boileau is een niet al te opvallende jongeman met smetvrees en geen al te hoge dunk van zichzelf. Op een dag komt jij er achter dat de mensen om hem heen blijkbaar alles van hem en zijn leven afweten. Van het ene op het andere moment is zijn hele leven en alles wat hij doet, ziet, ruikt en voelt voor iedereen zichtbaar als in een soort 24-uurs reality tv show. Vrienden van hem willen wel een slaatje slaan uit de situatie en proberen Hervé te verkopen aan de hoogste bieder. Hervé zelf  ziet minder voordelen in zijn nieuwe situatie. Hij kan geen normaal leven meer lijden en probeert om op de een of andere manier aan zijn merkwaardige lot te ontsnappen.

Omnivisibilis is een raar verhaal maar Bonhomme en Trondheim slagen erin om het met veel vaart en overtuigend te vertellen. Het verhaal is grappig, maar op een bepaalde manier ook beklemmend. Als alles afgelopen is blijft de vraag of alles echt gebeurd is of dat het zich alleen in Hervé's geest heeft afgespeeld. Hoe dan ook, in beide gevallen zul je niet graag in zijn schoenen staan.
Blloan 2014
158 pagina's, kleur; hardcover; € 19,95

☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten