woensdag 19 maart 2014

Gruwelijke dingen

Marina 1: De kinderen van de Doge  (Matteo Allemanno & Benoit Zidrou)
Marina is een nieuwe reeks van Zidrou, de scenarist die verraste met een aantal sterke grafische romans: Lydie, Een mooie reis, Het vel van de beer, Michel. Met Marina waagt hij zich voor het eerst aan een avonturenserie voor (jong) volwassen lezers. Daarmee treedt hij in de voetsporen van mensen zoals Jean van Hamme (XIII, Thorgal) en Stephen Desberg (I.R.S.). De tekeningen zijn van de hand van Matteo, met wie hij eerder samen de serie Requiem maakte. Het verhaal begint in onze tijd. 
Professor Boccanegra en fotografe Lisbeth Norwich hebben in Venetië het wrak gevonden van La Pantegana, het schip van Marina, de dochter van een Doge,  die ooit zwoer dat ze de stad zou vernietigen. Haar beweegredenen daarvoor moeten in de loop van de reeks reeks duidelijk worden. Na deze introductie verplaatst de handeling zich naar de veertiende eeuw. 
Marina zal door haar vader worden uitgewisseld met de zoon van de sultan van het Turkse Rijk om zo de vriendschapsband tussen beide staten te bezegelen. Maar het loopt anders. De zoon van de sultan wordt vermoord en Marina en haar broertje Zuane worden gevangen genomen door misdadigers. 
Ze belanden op een eiland waar de roversbende allemaal gijzelaars vasthoudt. Uiteraard vragen ze losgeld voor de beide kinderen. Haar vader weigert om voor Marina te betalen totdat hij verneemt dat ook zijn zoon  gevangen wordt gehouden. In afwachting van het losgeld maken Marina en Zuane gruwelijke dingen mee op het eiland. Op de achtergrond spelen allerlei complotten een rol die het lot van de kinderen mee bepalen.
Met dit eerste deel gaat Marina goed van start. Het kost weinig moeite om mee te leven met Marina en haar trieste lot en het verhaal heeft genoeg aanknopingspunten om nog een paar goede vervolgdelen op te leveren. Van Matteo's tekenwerk moet je houden, wat eigenlijk een beleefde manier is om te zeggen dat ik er niet zo weg van ben.

Dargaud 2013
56 pagina's, kleur;stripalbum; € 9,50

☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten