zondag 9 februari 2014

Verstrikt in een web van intriges

Hollywood Boulevard
(Ingrid Liman & Jérome Félix)
Hollywood Boulevard is een verhaal in twee delen dat als integrale uitgave verschijnt. Dat is een goed idee van de uitgever, want Hollywood Boulevard wordt pas in het tweede deel interessant. Tot aan pagina 50 of daaromtrent heb je het idee dat je met een tamelijk clichématig verhaal te maken hebt over iemand die het met vallen en opstaan wil gaan maken in Hollywood. In dit geval is het Billy Bob Butler, een boerenzoon  die wordt gepest om zijn scheelheid.  Geen meisje ziet hem staan. Maar wat ze niet weten is dat  Billy Bob de schrijver is van een succesvol feuilleton in de lokale krant. Als hij het pesten beu is vertrekt hij met het laatste geld van zijn ouders en zijn manuscript onder de arm naar Hollywood om daar zijn geluk te beproeven. Onderweg ontmoet hij de mooie, maar onbetrouwbare Scarlett. Hij raakt zijn geld kwijt en geen enkele studio is in zijn script geïnteresseerd. Maar wat begint als een weliswaar vlot verteld doorsnee verhaal verandert in een spannende thriller met een intrigerend gegeven als basis.
Als hij er al niet meer in gelooft en berooid terug wil gaan naar huis wordt Billy door de studiobaas Harry Gerlings ontboden. Gerlings had hem eerder de deur gewezen maar biedt hem nu een baan aan als scriptschrijver. Gerlings vertelt Billy Bob dat zijn sterren geen privéleven hebben, alles wat er in hun leven gebeurt, scheidingen, ongelukken, nieuwe liefdes worden van begin tot einde bedacht. En daarvoor zoekt hij nog een scriptschrijver. Billy Bob zegt ja en raakt betrokken bij een web van intriges waarin ook Scarlett verwikkeld raakt.
Van Jérome Félix is nog niet zo veel vertaald,  maar met Hollywood Boulevard laat hij zien dat hij het vak van scenarist verstaat. Ingrid Liman debuteert overtuigend met fraaie tekeningen in een stijl die tegen art deco en Jugendstil aanleunt en doet denken aan het werk van Annie Goetzinger. Leuk.

Saga 2014
96 pagina's, kleur; hardcover stripalbum; € 19,95

☺☺☺☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten